Кървавата Иванка планирала чудовищни убийства, обещала на килърите дебели пачки

Кървавата Иванка планирала чудовищни убийства, обещала на килърите дебели пачки

Advertisement:

Окръжна прокуратура Пловдив внесе обвинителен акт срещу 66-годишната Иванка Ройдова от пловдивското село Брани поле за подбуждане, с користна цел, към отвличане на един човек и подбуждане към убийство на общо шест човека. Кървавата Иванка, както стана известна Ройдова, е с обвинение за общо 7 престъпления, извършени в периода 12.02.2016 г. – 18.03.2016 г.

66-годишната жена е предадена на съд за това, че умишлено е подбуждала двама мъже, единият от които служител под прикритие, първо да отвлекат брат й – 70-годишния Стойчо Ройдов, а впоследствие – да убият както него, така и още петима от членовете на неговото семейство, сред които и две деца на 8 и 15 години.

Престъпленията са извършени от обвиняемата с користна цел, като тя се надявала след реализирането им да придобие голяма част от наследството на баща си, който починал в САЩ. 

Advertisement:

Обещаното от обвиняемата на подбужданите от нея потенциални извършители възнаграждение било 10% от паричните средства, които се ще придобие по сметки в САЩ и които според собствените й изчисления възлизали на 3-4 млн. долара. Иванка Ройдова е била задържана, след като предала на служителя под прикритие сумата от 3000 лв. „капаро” за извършване на деянията, към които го подбуждала.

С определение на съда спрямо обвиняемата е била взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 7000 лв., а с постановление на наблюдаващия прокурор й е наложена забрана да напуска пределите на страната. Най-тежкото, предвидено от закона наказание, за престъпленията, в които Кървавата Иванка е обвинена, е лишаване от свобода от една до шест години.

Advertisement:

БЛИЦ припомня, че скандалът гръмна миналата година, когато агент на ДАНС се представил на жената за наемен убиец. Тя поискала от него да ликвидира брат й и неговото семейство навръх Гергьовден, когато те празнували имен ден. Така Иванка щяла да остане наследник на баща си – почиталия в САЩ милионер Георги Ройдов, и да прибере около 4 милиона долара от имането му. Не е ясно как е щяла да се справи със сестра си Анна, която живее в Америка. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

Advertisement:

Tags: