Много ще се изненадате: Поставете ябълков оцет на лицето или на тялото си и вижте какво ще се случи

Много ще се изненадате: Поставете ябълков оцет на лицето или на тялото си и вижте какво ще се случи

Advertisement:

Чрез прилагането на ябълков оцет върху лицето, ще се подобри много състоянието на вашата кожа. Когато става въпрос за лечение на екзема, ябълковият оцет има многобройни ползи, включително:
 
. Оцетът съдържа големи количества калий, който е полезен за лечение на алергии и за регулиране на нивата на рН на кожата
. Ябълковият оцет е богат на бета-каротин, който е важен за подпомагане на процеса на обновяване на клетките
. Оцетът съдържа много минерали и важни витамини, включително магнезий, желязо, калий, натрий, пектин, калций, сяра и фосфор, които са от полза за лечението на екземи и стимулиране на имунната система
. Ябълковият оцет съдържа големи количества фибри, полезни за отстраняването на токсините, които причиняват екзема
. Ябълковият оцет съдържа в изобилие оцетна, ябълчна и млечна киселина, които имат мощен противогъбичен и антибактериален ефект; Той намалява сърбежа, възпалението, успокоява сухата кожа и предотвратява инфекциите
 
Освен за лечение на екзема, ябълковият оцет също е полезен и може да се използва за почистване и подмладяване на кожата.
 
Чрез прилагането на ябълков оцет върху лицето, ще се подобри много състоянието на вашата кожа. 
 
Ето как ябълковият оцет подобрява качеството на кожата и защо трябва да го използвате за лечение на кожни проблеми:
 
Важно! Не трябва никога да се забравя, че ябълковият оцет не бива да се прилага директно върху лицето. Необходимо е предварително да го разредите с вода в съотношение 1:1. Освен това преди да го използвате за първи път върху лицето си, трябва да го тествате върху ръката си, за да се види начинът, по който оцетът действа на кожата и дали тя не е чувствителна към него.
 
. Можете да използвате ябълковия оцет в борбата с акне, пъпки и петна по кожата на лицето. Той има същия ефект както скъпите кремове против акне. Ябълковият оцет съдържа ябълчна киселина, която има антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства и по този начин предотвратява образуването на акне и пъпчици.
 
. Можете да се отървете от токсините на лицето си с помощта на ябълков оцет. Ако го използвате редовно, кожата ви не само ще бъде освободена от токсини, а и ще стане сияйна и чиста.
 
. Можете да се отървете от старчески петна благодарение на ябълковия оцет: измиването на лицето с ябълков оцет всеки ден, ще намали значително старческите петна. Оцетът съдържа алфа хидрокси киселини, които помагат при премахването на мъртвите клетки на кожата и подпомагат нейното здраве. Накиснете памучен тампон в разтвор на ябълков оцет и поставете директно върху старческите петна, като го оставите да действа за около половин час, преди да изплакнете лицето си с вода. Правете това два пъти на ден в продължение на месец и ще получите невероятни резултати.
 
. Можете да се отървете от бръчките с помощта на ябълков оцет: ако се миете редовно с разтвор на ябълков оцет, вие значително ще намалите бръчките и фините линии по лицето си. Просто вземете памучен тампон, накиснете го в разтвора и нанесете върху кожата си. Накрая, изплакнете лицето си с хладка вода и подсушете.
 
. Можете да използвате ябълков оцет за постигане на баланс на кожата: ябълковият оцет е в състояние да регулира и балансира рН на кожата и да премахва излишните мазнини от нея. Така производството на себум се регулира и кожата няма да стане прекалено мазна или прекалено суха. Можете да подобрите баланса на кожата си чрез редовната употреба на ябълков оцет.
 
Ето и най-ефективните начини за лечение на екзема с ябълков оцет:
 
Ябълков оцет, разреден с вода
 
Известно е, че ябълковият оцет има силни антибактериални и противогъбични свойства, благодарение на които, прилагайки го върху кожата си, ще се отървете от екземи.
 
Нужни продукти:
 
. Една чаша вода
. Две супени лъжици ябълков оцет
. Три памучни тампона
 
Начин на приложение:
 
В малка купа сипете ябълков оцет и разредете с вода в съотношение 1:1. Разбъркайте добре. Вземете памучен тампон, накиснете в сместа и нанасете върху екземата. Продължете да го правите, докато екземата е напълно излекувана. Ако кожата ви е чувствителна, добавете една чаена лъжичка оцет в половин чаша вода.
 
Ябълков оцет и мед
 
Медът е много полезен, когато става въпрос за лечение на множество кожни проблеми. Той намалява възпалението и успокоява раздразнената кожа. Освен това, има антибактериални функции и е много ефективен за убиване на бактерии. Ето защо това е най-добрата комбинация за лечение на екзема.
 
Необходими продукти:
 
Една чаша вода
Една чаена лъжичка мед
Две супени лъжици ябълков оцет
 
Начин на приложение:
 
Добавете заедно меда и ябълковия оцет към чашата с вода, разбъркайте добре и след това изпийте сместа. Можете да консумирате тази смес три пъти дневно.
 
Ябълковият оцет и сода за хляб
 
Необходими продукти:
 
Една чаша вода
Две супени лъжици ябълков оцет
Една чаена лъжичка мед (по желание)
1/4 чаена лъжичка сода за хляб
 
Начин на приложение:
 
Смесете ябълковия оцет и содата и добавете тази смес към чашата с вода. Ако искате да се подобри вкуса на тази напитка, добавете една чаена лъжичка мед и разбъркайте добре. Пийте това всеки ден, докато напълно се отървете от екземата.
 
Важни съвети:
 
. Без значение как го използвате, дали през устата или локално, винаги разреждайте ябълковия оцет, защото той е доста силен и може да доведе до сериозно изгаряне.
. Винаги проверявайте дали сте алергични към ябълковия оцет преди да го използвате. Това може лесно да се направи, като капнете малко ябълков оцет на кожата си и изчакате една минута, за да се види дали има някаква реакция.
. Ако използвате ябълков оцет през устата, можете да раздразните стомаха си, тъй като оцетът е киселина. Затова хората, които страдат от диабет, киселини в стомаха, или язва не се препоръчва да го консумират.
. Уверете се, че кожата ви е винаги хидратирана, тъй като сухата кожа може да влоши симптомите при екзема.
. Бременните жени трябва да се консултират със своя лекар преди да използват ябълков оцет, тъй като в някои случаи това може да доведе до усложнения.
. Не използвайте силно ароматизирани сапуни докато прилагате ябълков оцет, за да сте сигурни, че няма да предизвикате по-нататъшно увреждане и дразнене на кожата.
. Да се избягва консумация на фъстъци, соя, риба, мляко, пшеница и яйца, защото е известно, че тези съставки могат да влошат състоянието на екземата.

Източник: mall359.com

Advertisement:
Advertisement:
Tags: