Ахмен Доган хвърли нова светлина върху българската политика! По неговите думи сигурността ни може да гарантира само една държава! Тя е

Ахмен Доган хвърли нова светлина върху българската политика! По неговите думи сигурността ни може да гарантира само една държава! Тя е

Advertisement:

Според Доган, надигащата се нова протестна вълна в света не е само следствие на популизма – процесите в развитието на човечеството са много по-дълбоки, а политическият елит се оказа неподготвен за даване на разумни решения.

„В актуалното ни политическо време Русия се възражда не само като геополитически Баланс, но и като Алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб“. 

Това пише почетният председател на ДПС Ахмед Доган до Павел Журавлев, ръководител на Представителството на Россотрудничество в България и директор на Руския културно-информационен център в София.

Advertisement:

Повод за този кореспонденция е номинирането на Ахмед Доган за награда във връзка със сътрудничеството между Руската Федерация и България в областта на духовното сближаване на двата народа.

На 6 декември т.г. Доган е бил поканен от името на кметството на Москва и Благотворителния фонд за социални инициативи „Народное Единство “ – Русия на тържество в Руския културно-информационен център в София, за да му бъде връчена наградата.

Advertisement:

В отговор на проявеното уважение към личността му Доган разказва в писмото, че  няколко пъти в живота му се е случвало да не приема или да отказва национални и международни награди.

Но сегашното му номиниране приема с особена чест, защото в духовното си битие е бил „школуван в мисловното пространство на Западно-европейската философия“, но е  бил „закърмен с екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература.

И съм убеден, пише Доган, че който не разбира Широката Руска Душа, не схваща и смисъла на Голямата Руска Земя“. 

Който познава Доган знае, че той може да цитира Пушкин, че познава в детайли Чернишевски и Толстой, че любим руски автор му е Достоевски, че е изчел цялото му творчество, започвайки от „Записки от подземието“ и стигайки до „Идиот“, „Бесове“, „Братя Карамазови“…

Пред Епицентър.бг Доган обясни, че творчеството на Достоевски е ключ към разгадаването на човешката душа, чиято дълбочина и драматизъм никой не е обхванал така, както самият Достоевски.

Доган подчерта, че новите геополитически реалности ни изправят пред явлението „Тръмп“ и много внимателно трябва да се разчетат знаците за провала на демократите и възхода на републиканците в САЩ.

Свидетели сме на срив на либералното статукво, на провал на неолибарализма, либералните послания вече не вършат работа, подчерта  почетният председател на ДПС.

Според него, надигащата се нова протестна вълна в света не е само следствие на популизма – процесите в развитието на човечеството са много по-дълбоки, а политическият елит се оказа неподготвен за даване на разумни решения.

–– 

Ето го писмото на Доган до Журавлев.

До г-н Павел Журавлев 
Ръководител на Представителството на 
Россотрудничество на България, 

Директор на Руския Културно- 
Информационен Център в София 

Уважаеми госпожи и господа! 

Дълбоко съм трогнат от номинирането ми за награждаване във връзка със сътрудничеството между Руската Федерация и Република България, особено в областта на духовното сближаване на народите ни! 

В живота ми няколко пъти ми се е случвало да не приемам или да се отказвам от национални или международни награди. Но в конкретния случай за мен е въпрос на чест, че изобщо сте обсъждали името ми. Защото в духовното си битие съм школуван в мисловното пространство на Западно-европейската философия, но съм закърмен с екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература. И съм убеден, че който не разбира Широката Руска Душа, не схваща и смисъла на Голямата Руска Земя. 

Тъкмо затова може би Русия няма „граници”. Тя винаги е била в друго измерение. 

Именно затова, в актуалното ни политическо време Русия се възражда не само като геополитически Баланс, но и като Алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб. 

С чест и почитание: 
А. Доган (подпис)

epicenter.bg 

 

Източник: bradva.bg

Advertisement:

Tags: