Как сме го пропуснали? Сварете банани преди лягане, пийте течността и няма да повярвате какво ще се случи с Вас!

Как сме го пропуснали? Сварете банани преди лягане, пийте течността и няма да повярвате какво ще се случи с Вас!

Advertisement:

Ако страдате от проблеми със съня , както и, ако не успявате да получите най-малко 7 часа здрав сън през нощта, и се въртите по цялата нощ, трябва да знаете, че Вие ​​сте един от многото, но тези проблеми причиняват различни други.

Най-честите причини за лош сън включват стрес, депресия и тревожност. Колкото повече мислите за причините за стреса, толкова по-малко сън ще получите през нощта.

Освен това, безсънието може да бъде в резултат на употребата на наркотици, високо кръвно налягане, болкоуспокояващи и антихистамини, които могат да доведат до сънливост, тревожност, нарушен сън и често посещение до банята.

Advertisement:

От друга страна, хапчета за сън, далеч не са добро решение за вашите проблеми, тъй като те не осигуряват постоянен ефект.

От друга страна, те могат дори да влошат положението и да доведат до лош сън и безсъние.

Advertisement:

Тези хапчета принадлежат към групата на седативни хипнотици, заедно с барбитурати и бензодиазепини и са създадени да поддържат сън. И все пак, валиум и Ксанакс, които са бензодиазепинови видове, се използват за лечение на тревожност и увеличаване на съня.

Освен това, барбитурати се използват като успокоителни и анестетици и потискат централната нервна система. Но техния основен недостатък е фактът, че те причиняват пристрастяване.

Освен това, те могат да причинят различни неблагоприятни ефекти, като световъртеж, слабост, болки в стомаха, парасомния, запек, затруднено фокусиране и запомняне, неконтролируемо треперене.

Също така, те забавят ритъма дишане и могат да бъдат опасни и дори фатални в случай на белодробни заболявания или астма.

И все пак, тялото страда много, ако лицето получава по-малко от 8 часа сън, като това лишаване причинява краткосрочните проблеми с паметта в дългосрочен план. Липсата на сън повишава риска от множество здравни проблеми и заболявания, като рак, диабет, затлъстяване и пречи на когнитивните функции.

Въпреки това, независимо от причината за вашите проблеми със съня, определено трябва да се направи нещо за лечение. Ние ще Ви разкрием изключително ефективен естествен лек, който ще Ви предостави бързи резултати – чай от банан!

Този чай се приготвя лесно и е с приятен вкус. Състои се от естествени, лесно достъпни съставки, които вече може да имате в дома си. Този чай ще направи чудеса за вашия сън!

Бананите, заедно с техните обелки, са богати на магнезий и калий. Магнезият е изключително полезен в случай на нарушения на съня и осигурява релаксация.

Тъй като ще трябва да използвате и кората, не забравяйте да си закупите 100% органични банани, които са свободни от химикали и пестициди.

Този чай е изключително лесен за приготвяне, трябват Ви само 10 минути, и Вие трябва да го консумират преди да заспите.

Съставки:

1 органичен банан
Една малка кофичка вода
Канела

Начин на приготвяне:

Трябва първо да отрежете краищата на банановите кори и след това да поставите банана в тенджера с вряща вода, заедно с кората. Оставя се да се вари в продължение на 10 минути и след това чая се прецежда през гевгир и се налива в чаша. Поръсете малко канела и го консумирайте преди лягане.

Чаят на бананите е изключително приятен начин за лечение на вашите проблеми със съня, той е напълно естествен, безопасен и полезен.

Източник: zajenata.bg

Advertisement:

Tags: