ВЗРИВ В ЕФИРА! Петър Стоянов наруши мълчанието, попиля Реформаторите и БСП! Разкри, че те

ВЗРИВ В ЕФИРА! Петър Стоянов наруши мълчанието, попиля Реформаторите и БСП! Разкри, че те

Advertisement:

Българите си имаме един национален проблем – туткаме се докато вземем решение и се пишманим, след като го вземем. Това заяви в ефира на Би Ти Ви президентът Петър Стоянов. Той се върна 20 години назад – към протестите от 10 януари 1997 г., когато недоволни граждани щурмуваха сградата на парламента.

Въпросът беше в самодоволството на БСП, която смяташе, че почти 10 години след рухването на комунизма в цяла Европа, все още може да управлява. Този притест беше нашата закъсняла Пражка пролет – хората казаха „не” на комунистическите навици, каза Стоянов, цитиран от ПИК

Винаги трябва да има недоволство, опозиция, която да боде управляващите като с остен. Днес обаче условията са съвсем различни в сравнение с бунтовете преди 20 години. В този размер повече такива протести няма да има, България вече има една синя котва, убеден е демократът.

Advertisement:

Росен Плевнелиев не сгреши в нищо важно. Всеки политик прави гафове, важно е в сериозните решения да постъпва правилно. Когато аз посрещнах президента Константинеску в България, два пъти му казах Чаушеску, това беше един от най-големите ми гафове, призна Петър Стоянов.

Румен Радев няма политически опит – това е големия му плюс, но може да се превърне и в неговия минус. Най-важна е политическата му ориентация, дали той е прокремълски настроен или не. Нека нашата евроатлантическа общност престане да му слага етикети, защото ще бъде жалко, ако сгрешим. Ние се чухме една седмица след победата му и така беше редно, допълни още Стоянов.

Advertisement:

Боли ме от случващото се в Реформаторския блок. СДС и ДСБ имат много сложна история – като италианско семейство. Ту се карат, ту се обичат, обясняват се в любов публично… Отношенията са сложни. За съжаление, от ДСБ не се получи истинска партия. Те започнаха да търсят коалиции, с което престъпиха основната си политическа линия на безкомпромисна партия, смята президентът.

Енергия за нова дясна партия има. Трябва да се появи лидер, чист, почтен и харизматичен човек, който може да поведе останалите, а не политически шарлатанин, който да вкара 15 депутати и двама министри в парламента, каза още Петър Стоянов. 

Източник: bradva.bg

Advertisement:

Tags: