НИЩО НЕ ЗНАЕМ! НОВА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КАТАСТРОФАТА НА РУСКИЯ САМОЛЕТ ПРЕОБРЪЩА ВСИЧКО! РАЗБИЛ СЕ Е ЗАРАДИ

НИЩО НЕ ЗНАЕМ! НОВА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КАТАСТРОФАТА НА РУСКИЯ САМОЛЕТ ПРЕОБРЪЩА ВСИЧКО! РАЗБИЛ СЕ Е ЗАРАДИ

Advertisement:

Катастрофата с Ту-154 на МО на Русия в Сочи може да е станала заради комбинация от човешки фактор и технически проблем, пише „Интерфакс“, като се позовава на източник от оперативния щаб по ликвидацията на последствията от инцидента.

„Предварително, даните от параметричния самописец свидетелстват за некоректна работа на механизма за включване и изключване на задкрилките по време на набиране на височина. Едновременно с това има основания да се предполага, че летателният екипаж в критичната ситуация може да не е дооценил ситуацията, да е допуснал грешки във взимането на решение, което в съвкупност да е довело до катастрофата“, казва източникът.

Той съобщава още, че разшифроването на извадените на повърхността черни кутии продължава.

Advertisement:

„Първите официални резултати може да бъдат обнародвани през следващите 24 часа“, посочва още източникът.

Източникът посочва, че специалисти от центъра на ВВС са провели предварителен анализ на запидите от едната черна кутия  и той позволява да се направи извод, че версията за катастрофата, свързана с грешка на пилота, е приоритетна.

Advertisement:

Друг източник съобщава, че самолетът, по предварителни данни, е претърпял катастрофата заради падане при недостатъчна за излитане подемна сила на крилата. По думите му задкрилките са сработили несъгласувано, в резултат на което силата на излитане е била изгубена и скоростта не е била достатъчна за набиране на височина. Причината, поради която задкрилките не са сработили както трябва, е неизвестна към момента.

Самолет Ту-154 на МО на Русия изчезна от радарите сутринта на 24 декември, няколко минути след излитането от Сочи, където е презареждал. 

На борда са пътували 92-ма, включително военни, журналисти и ансамбълът за песни и танци „Александров“. Те са пътували за Сирия, където е трябвало да гостуват и забавляват руските военни на мисия там. Лайнерът падна близо до сочинското крайбрежие. Всички на борда са загинали.

Източник: bradva.bg

Advertisement:

Tags: