Ако имате пластмасова дограма, прочетете това: 2 неща, които майсторите-монтажници забравят да ви кажат

Ако имате пластмасова дограма, прочетете това: 2 неща, които майсторите-монтажници забравят да ви кажат

Advertisement:
Advertisement:

По-рано, с настъпването на зимата, хората уплътнявали дървената си дограма на прозорците с хартиени ленти и запушвали пролуките с пяна. С въвеждането на пластмасовата дограма тези притеснения могат да бъдат забравени.
 
Но много често майсторите-монтажници бързайки да приключат с работата си, забравят да кажат на щастливите собственици на нови прозорци две важни неща.
 
Първо, всички движещи се механизми на дограмата изискват редовно смазване. Тази процедура трябва да се извършва най-малко веднъж годишно, като се използва обикновено машинно масло. На второ място, със смяната на сезоните, прозорците трябва де се приведат съответно в летен или зимен режим.
 

 
Как да се регулира пластмасовата дограма
 
С възможност за регулиране са оборудвани почти всички съвременни модели конструкции. За да проверите, дали дограмата е преведена на друг режим, просто погледнете специалните свързващи механизми, намиращи се отстрани на крилото.
 
Ако на тях има отвор за шестограм или отвертката-звезда, или ексцентричен овал, то такава дограма със сигурност се превежда в летен или зимен режим. Но възможността за превключване е по-добре да се уточни преди монтирането й.
 
За да преминете в съответния режим, просто завъртете с помощта на подходящ инструмент всичките канелки на крилото на прозореца (колкото по-голям е размерът на прозореца, толкова по-голям е техният брой) до желаната позиция.
 

 
Ако механизмът е винаги на зимен режим, това води до допълнително натоварване на уплътняващата гума и тя се износва по-бързо. Силата на притискане на прозореца е лесно да се провери. Поставете обикновен лист хартия между крилото на прозореца и рамката, след което го затворете. Ако хартията може лесно да бъде отстранена, прозорецът е в летен режим.
 

Други новини:
Мед и сода: За спешни случаи веднага приемете тази смес
Пародонтоза – мъж споделя своята рецепта за лечение
Природен лек, срещу инфекции на пикочните пътища
Избегнете инсулт ! Преди да отидете на фризьор, прочетете това
Остеопороза – най-ефикасното лекарство и начин на приготвяне
Приемайте 7 дни по 1 супена лъжица: Прави чудеса за вашия имунитет и спасява сърцето!

Източник: mall359.com

Advertisement:
Advertisement:

Advertisement:
Tags: