Посипете сол около къщата. А ето защо това е толкова полезно!

Посипете сол около къщата. А ето защо това е толкова полезно!

Advertisement:
Advertisement:

Ще ви запознаем с проучване за невероятните употреби на сол във всеки дом.
 
Солта е била използвана в продължение на векове за почистване в домовете. Тя няма токсични свойства и по този начин хората са използвали сол за почистване и дезинфекция на нещата в домовете си. Но не само, че е много полезна, а солта също е изключително евтина.
 
Дръжте мравките далеч
Ако искате да държите мравките далеч от вашите килери за съхранение на храна или от прозорците, солта е правилното решение. Поставете малко сол върху первазите или други повърхности, които са нападнати и полазени от мравки. Солта понижава нивата на влажност в дома, когато се прилага по този начин.
 
Използвайте сол за полиране на месинг, сребро и мед
Ако имате орнаменти, изработени от месинг, мед и сребро, ние сме сигурни, че искате да ги поддържате блестящи и чисти като нови. Но, с времето металите се захабяват и избледняват и ето защо имате нужда от метод, с помощта на който да ги поддържате чисти. Трябва да знаете, че разтворът на сол е най-лесното и некорозиращо решение за този проблем. Приготвя се паста като се смесват сол и оцет и се натъркват обектите с нея. След като ги изплакнете те ще станат блестящи отново. Сместа от сол и оцет разтваря всички петна и замърсявания.
 
Сол за почистване на стъклата на колата и прозорците на къщата
Ако искате да почистите идеално вашите прозорци и да се отървете от упоритите петна, сложете няколко супени лъжици сол в един литър топла вода и разбъркайте. Използвайте тази смес за да почистите замърсените прозорци. Това ще ги направи като нови, а и ще запази този ефект за дълго време. Освен това, с тази смес можете да почистите и стъклата на автомобила си.
 
Почистване на сифоните на мивките
Смесете топла вода със сол и изсипете сместа в мивката. Солта ще стопи мазнините, натрупани по сифона и тръбите, които причиняват запушване на канализацията и ще премахне неприятната миризма от мивката.
 
Подмладете кожата си
Комбинирайте сол и зехтин или масло от лавандула, за да направите една невероятна скраб за баня. Използвайте сместа да натъркате цялото си тяло и след това се изплакнете под душа, за да отмиете мръсотията. Солта е подходящ ексфолиант за тяло, защото тя подмладява кожата чрез премахване на мъртвите клетки.
 
Възстановяване блясъка на цветовете
Ако искате да се възстанови оригиналния блясък на тъканта на вашите пердета и килими, това е едно невероятно решение. Солта може да възстанови цвета им само с едно измиване. Накиснете кърпа в концентрирана солена вода и изтъркайте избелелите черги и килими с нея. По този начин ще почистите и петната, които е почти невъзможно да се отстранят с обикновени препарати.
 
Лечение на зъбите
Следващия път, когато имате зъбобол или възпаление в устата, разтворете сол в топла вода и жабурете известно време  устата си с тази течност. Това е една невероятна вода за уста, която има и слабително действие.
 
Избелване и почистване на зъбите
Можете да избелите зъбите си със смес от сол и сода за хляб. Това средство няма проблем да се прилага винаги, когато пожелаете. То помага да запазите зъбите си бели и винаги чисти.
 
Сушене на дрехи през зимата
Можете да предотвратите свиването на дрехите си като поставите сол при последното изплакване. Този метод е полезен за запазване на дрехите ако ги сушите навън на слънце. Също така, дрехите ви ще бъдат чисти и меки.

Източник: mall359.com

Advertisement:
Advertisement:
Advertisement:
Tags: