НЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ РАЗБИРА: МНОГО ЛОШИ НОВИНИ ЗА ПРОФ. ЧИРКОВ!

НЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ РАЗБИРА: МНОГО ЛОШИ НОВИНИ ЗА ПРОФ. ЧИРКОВ!

Advertisement:

Трудно се събират парите за новостроящата се болница във Варна на проф. Александър Чирков и проектът може да бъде замразен. Това съобщава „България Днес“, цитирайки близки до прочутия хирург.

„Продадох имота си в София и реших, че е по-добре да остана във Варна, докато болницата стане готова. Винаги съм обичал морето, дори преди години плащах на младежи от ВМРО да чистят Варна и околностите от боклуци, за да не се излагаме пред туристите и чужденците“, обясни любовта си към морската столица проф. Чирков преди две години, когато започна строежът на болницата.

За съжаление с днешна дата проектът на професора не може да продължи поради липсата на дългосрочно финансиране.
Иначе Чирков вече има свой екип от професионалисти.

Advertisement:

„И на 78 г. започнах да обучавам новата школа от лекари, с които се гордея. От шест години мечтая за това“, казва професорът.

Строителството на болницата се очакваше да започне през втората половина на годината, а инвестицията бе на стойност от около 50 млн. евро. „Забавихме се не заради парите, а защото избирах доста дълго кадрите, с които искам да започнем“, каза светилото в хирургията и допълни, че се е спрял на 82-ма лекари, които ще бъдат изпратени на едногодишни специализации в Берлин, Виена и Ротердам. Успоредно с това, ако се намерят средства, ще върви и строителството на сградата на лечебното заведение.

Advertisement:

Източник: bradva.bg

Advertisement:

Tags: