Божидар Димитров: Ердоган ще бъде убит още тази година

Божидар Димитров: Ердоган ще бъде убит още тази година

Advertisement:

Президентът на Турциця Реджеп Ердоган няма полезен ход и ще бъде убит още тази година.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров.

„Между България и Турция могат да се направят аналогии. През 20-те години в България има доста атенатати. Убиват се депутати по улиците. Двете крила на ВМРО се бият помежду си“, каза историкът.

Advertisement:

Реджеп Ердоган започна война срещу всички. „Ислямска държава“ е отроче на Ердоган. Той си я отгледа със САЩ. Войната срещу кюрдите е още по-голяма и тежка. Тя се води с танкове по улиците на градовете. Ердоган няма полезни ходове и той ще бъде ликвидиран още тази година. Най-вероятно това ще сторят военните, защото той ги унизи. Те няма да му го простят и ще го убият, прогнозира Димитров.

България има полза от атентатите в Турция, колкото и да звучи цинично. Ръстът в туризма се дължи на атаките в Египет и Турция. Това съм го казал отдавна. Ердоган не може да пусне мигрантите. Те не искат да идват в България. Не всички бежанци са бедни. Много от тях инвестират в Турция и искат да се установят там, завърши професорът.

Advertisement:

Хората в НИМ ще бъдат щастливи. Заплатите ги увеличвам аз, като мениджър на музея. Тези средства идват от приходите, които сме реализирали през изминалата година. Моята заплата не се увеличава, обясни Божидар Димитров.

Източник: bradva.bg

Advertisement:

Tags: