КРАЙ НА КУПОНА ПО ПЪТИЩАТА! РЕШЕНО Е И УДРЯ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ! АКО ТЕ ХВАНАТ ДА ШОФИРАШ

КРАЙ НА КУПОНА ПО ПЪТИЩАТА! РЕШЕНО Е И УДРЯ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ! АКО ТЕ ХВАНАТ ДА ШОФИРАШ

Advertisement:

С промени в закона за движение по пътищата депутатите ще увеличат глобите за нарушения на шофьорите. Очаква се промените да бъдат приети окончателно днес в пленарна зала. С окончателното приемане на промените в закона двойно ще скочат глобите за превишена скорост.

За превишаване на скоростта с над 50 км/ час – 1 000 лева за превозни средства от обществения транспорт и при пренасянето на опасни товари. 700 лева за нарушение в населените места и 600 извън тях.

За всяко следващо превишаване с 5 км глобата се увеличава с 50 лв. Така при шофиране със 130 км в час в града при разрешени 50 км глобата стига 1000 лева.

Advertisement:

Измененията в над 30 параграфа целят затягане на контрола по пътищата. Отнемане на регистрацията на автомобила ще бъде прилагана срещу шофьорите без книжка. Табелите ще се свалят на място, а малкия талон ще бъде отнеман за период от половин до една година за сметка на собственика на автомобила.

Над 600 души на седмица хваща КАТ да карат без книжки, сочат данни на транспортната комисия в парламента, цитирани от БНТ. Отнемане на регистрацията ще се прилага и за шофиране след употреба на наркотици, упойващи вещества или алкохол с над 0.5 промила в кръвта.

Advertisement:

 

Източник: bradva.bg

Advertisement:

Tags: