ИЗУМИТЕЛНО: Вижте какво е направил командирът на руския Ту-154 малко преди катастрофата!

ИЗУМИТЕЛНО: Вижте какво е направил командирът на руския Ту-154 малко преди катастрофата!

Advertisement:

Повредите по задната част на самолета Ту-154, който се разби в Черно море подсказват, че командирът е искал да го приводни. Открита е една от черните кутии.

Това предадоха ТАСС и БТА, позовайки се на източник от руските силови структури. 

„Водолази намериха отломки от самолета от крилете до опашната част. По предварителни данни повредите свидетелстват, че командирът е искал да приводни самолета“, каза източникът.

Advertisement:

Вчера бе намерено и извадено тялото на командира Роман Волков.

Самолетът с 92-ма души се разби в неделя рано сутринта малко след излитане от летище „Адлер“ в град Сочи. Пътници бяха военнослужещи, журналисти, музиканти от хора „Александров“, които пътуваха за Сирия, за да поздравят за Нова година руските войски в базата в Хмеймим.

Advertisement:

Издирването продължава

„При издирвателните работи под кабината на самолета беше намерена една черна кутия. Скоро тя ще бъде извадена от водата“, каза източникът на ТАСС.

По думите му в опашната част на самолета има още две черни кутии, които засега не са открити.

От спасителните служби съобщиха, че в района на катастрофата са намерени телата на още трима загинали.

„През нощта в хода на издирвателните работи бяха открити телата на трима загинали и множество останки“, каза той.

По-рано бяха открити отломки от машината в морето на около 1,5 км от крайбрежието в района на Сочи на дълбочина 50-70 м. До снощи бяха открити телата на 11 загинали, включително на командира на самолета.

На брега бяха извадени части от корпуса. Водолазите изследват още отломки, между които фрагменти от двигател, посочи ТАСС, позовавайки се на руското министерство на отбраната.

В зоната на операцията по издирването снощи са пристигнали допълнително два обитаеми дълбоководни апарата и още сили на безпилотната авиация, предаде ТАСС.

В операцията участват общо 45 кораба, 15 батискафа, 192-ма водолази, 12 самолета и 5 хеликоптера. 

Четири са версиите за катастрофата

Проучват се четири версии за катастрофата на самолета на руското министерство на отбраната в Черно море, заяви руската Федерална служба за сигурност (ФСС).

Те са попадане на предмети в двигателя; некачествено гориво, довело до загуба на мощност и спиране на работата на двигателя; пилотска грешка; техническа неизправност на самолета.

До момента няма данни да е било извършено терористично нападение, заяви ФСС.

Вчера в Русия бе ден на национален траур за загиналите. 

Семействата на загиналите при самолетната катастрофа в района на Сочи московчани ще получат по 1 милион рубли. Това е съобщи пресслужбата на московското кметство. Заедно с това те ще получат и федерално обезщетение.

Източник: bradva.bg

Advertisement:

Tags: