Тези 10 битови предмети източват енергията ви! Отървете се от тях веднага!

Тези 10 битови предмети източват енергията ви! Отървете се от тях веднага!

Advertisement:

Вашият дом е място, където можете да се отпуснете и да релаксирате. Не трябва ли да е възможно най-доброто място за вас и вашето семейство? Фън Шуй е китайско изкуство за пространствен баланс, с който да увеличите потока на енергия и да има мир и спокойствие в дома ви.

Този метод на организиране ще ви помогне да се чувствате още по-добре във вашата къща и ще ви помогне да се освободите от неща, които водят да загуба на вашата ценна енергия!

Ето най-важните неща, които никога не трябва да имате в дома си.

Advertisement:

1 Хаос

Всичко в дома ви трябва да има определено място и пространство. Ако предметите не разполагат с пространство, те трябва да се изхвърлят. Обувките не трябва да седят навън, ключовете не трябва да бъде произволно пльоснати върху кухненския плот и никога не трябва да се съхраняват предмети, които не разполагат с място. Ще се почувствате доста по-добре, след като всичко си има място и се държи там!

Advertisement:

2. Неща, които вече не използвате

Всички имаме вещи, които не се използват много. Трябва да се отървете от всичко, което не използвате-няма значение, ако си мислите че ще го използвате един ден или сте го запазили за специален повод или нещо подобно. Реално знаем, че няма да го направим. Така че просто го махнете.

3. Нефункционални коридори

Когато за първи път влизате в дома си, пространството трябва да е напълно функционално. Никога не трябва да има купчина обувки в предната част на коридора или палта и якета. Възползвайте се от възможностите за прибиране на всичките ви неща. Разхвърляната предна част на коридора не създава подходящ енергиен поток за останалата част от дома ви.

4. Вещи под леглото

Спалнята е толкова важно пространство! Това е мястото, където можете да почивате и презареждате на тялото след дълъг ден. Предметите, които се съхраняват под леглото блокират енергийния поток в цялата стая и смучат енергията, докато сте на почивка. Всичко се съхранява под леглото си или трябва да бъде изхвърлено или прибрано някъде другаде. Вашата спалня е свещено пространство и една от най-важните стаи в къщата.

5. Огледала на най-неподходящите места

Ако имате огледала в къщата си, това е добре. Въпреки това огледала поставени на най-неподходящите места могат да причинят проблеми. Огледалата трябва да отразяват положителните образи и никога не трябва да бъдат в спалнята ви. Според Фън Шуй това означава, че някой друг може да се намеси и наруши любовния ви живот!

6. Мъртви растения и цветя

Някои хора имат мъртви растения в дома си. Те могат да бъдат сушени билки, цветя или стайни растения, които не са поливани. Тези мъртви растения отразяват мъртва енергия и не трябва да се държат в къщи. Стайните растения са много полезни и помагат за добрата енергия, но мъртви изобщо не трябва да имате в къщи.

7. Счупени/развалени неща

Грижата за вашето жизнено пространство е едно от най-добрите неща, които можете да направите за правилния поток на енергия в целия дом. Това означава поправяне на нещо, когато е счупено. Ако е счупено и не възнамерявате да го оправите се отървете от него.

8. Легло в ъгъла

Отново се връщаме към спалнята. Легло, заобиколено от една или повече стени (особено легло в ъгъла) не осигурява необходимия енергиен поток. Чрез позициониране на леглото ви по различен начин, ще имате по-спокоен сън и ще се чувствате отпочинали на сутринта.

9. Вещи, които висят над леглото ви

Точно както предметите под леглото ви смучат енергията, така правят и предметите, надвиснали над леглото ви. Това включва осветителни тела и вентилатори. Поставянето на тези елементи на различно място в стаята може да помогне много, когато става въпрос за енергийния поток.

10. Електрически уреди в спалнята

Според Фън Шуй, спалнята се счита за ин пространство, което означава, че това  трябва да бъде спокойно и релаксиращо място. Този принцип следва да се прилага за всички аспекти на спалнята, включително цветът на боята! Също означава, че електрическите елементи в спалнята трябва да бъдат максимално ограничени. Да, това включва телевизор, мобилни телефони и компютри. Дръжте ги далеч от вашето свещено пространство. Тази стая е за почивка, не за забавление.

Готови ли сте да се чувствате по-добре и да спрете всепроникващата отрицателна енергия в дома си? Като изпълните тези десет неща ще имате пространство и ще създадете дом, който е перфектен за положителна енергия – ще ви хареса да се прибирате у дома!

 

Източник: zajenata.bg

Advertisement:

Tags: