Проф. Мермерски ни халоса с истината по главите: Ето защо сме начело по смъртност в цял свят!

Проф. Мермерски ни халоса с истината по главите: Ето защо сме начело по смъртност в цял свят!

Advertisement:

Проф. Христо Мермерски е доайен на природната медицина у нас.

Автор на 30 книги за лечебната сила на майката природа. Стотици са примерите на излекувани хора от тежки заболявания. Каква година изпраща проф. Мермерски и какво има да каже на българския народ в последните часове на 2016 г., ще разберете от интервюто му пред „България днес“.

– Проф. Мермерски, изпращаме година, в която по официални данни на ЦРУ сме на второ място по смъртност в целия свят след африканската държава Лесото? Защо я докарахме дотук?

Advertisement:

– През 1894 г. идва делегация от един от най-големите микробиологически институти в света, за да разбере защо има най-много столетници в България. Установява, че има храна, която се нарича кисело мляко. Тогава сме имали към 2680 столетници. И то при никаква медицинска култура. Сега са едва 170 и стават все по-малко. А Лесото ни изпреварва съвсем малко по смъртност в света. През 2015 г. влязохме в Топ 3 на изчезващите нации. Получава се така, че в крайна сметка нямаме режим на хранене. Не се прави диета за болни от дадена болест или за деца, изостанали в развитието си например. Или за хора, прекарали тежки операции. Излиза един готвач и казва какво се готви, без да обръща никакво внимание какви калории съдържа храната.

– Това какво води след себе си?
– Ако нахраниш човек, който има язва, и му дадеш три пържоли, ще го умориш. Това, че нямаме диетология, способства за още по-голямото увеличаване на смъртността. Храната за всеки трябва да е съобразена с неговото физиологическо състояние. Ако не се съобразяваме с това, ще продължаваме да загиваме. Ако имаш един хамалин, да речем, и му дадеш сланина да яде, той ще я изгори до вечерта. Но ако я дадеш на чиновници, тази свинска мас ще се превърне в човешка в тялото. Ето защо написах и представих юбилейната си 30-а книга, която е наречена „Природата е най-големият лечител. Да й се доверим“.

Advertisement:

– Какво ще открием в нея?
– Опитал съм се за всяко заболяване да дам пример с човек, който се е излекувал. Имаме история на заболяване и система на лечение. Ние лекуваме рак на кожата, който е сред най-трудно лечимите, за минимален разход от не повече от 5 лева. Имаме човек, който се е излекувал от рак на простатата. Туморният маркер показал 9 единици. Приложи рецепта от книгите ми. И когато отива, туморният му маркер е 0,2.

– Разкажете ни други подобни случаи.
– Да вземем случая с рака на кожата – бенката се увеличава, започва да кърви и боли. Тогава се взема едно резенче картоф и върху него се слага сода бикарбонат. В резултат бенката започва да се свива и остава едно петънце. Имаме и жена, излекувана от хепатит С. Лекарите казали, че не могат да й помогнат, но с рецепта от моите книги само за десетина дни болестта е ликвидирана.

– Какви други тежки болести лекувате, срещу които традиционната медицина е безсилна?
– Гангрената. Родопчанинът Мустафа Сулев ми звънна наскоро, за да ми благодари. Отрязват му пръста до средата. Започва да гноясва и му казват, че трябва да го отрежат до края. Тогава той ползва наша рецепта и се спасява. Взима се смола от бял бор. Смесва се в съотношение едно към едно с лой. И още. Съвременната медицина не лекува шипове. А ние го правим в която и част да е от човешкото тяло. Както и алергията. Имаме емблематичен случай с Грозденка Пашкулева, която пет пъти е умирала и едва са я спасявали. А с наша рецепта се е избавила. Използва две части широколист живовляк, жълт кантарион и маточина и се оправила. По същия начин е и с пиелонефрита. Имаме случай с жена, която имала 200 единици креатинин. А ако върви нагоре, отива към хемодиализа. Използвала рецепта с чай от чемшир. Само за един месец единиците паднали на 110, в граници е.

– В книгите давате на добро сърце имената, адресите и телефоните на излекувалите се. Това не им ли пречи?
– Това е благородството на българина. А как си представяте един американец да го направи това нещо? Малка част от тях не желаят, защото буквално телефонът им пламва. На една баба Мита й бяха звънели над 4000 души и се наложи да си смени телефона. На мен ми звънят също постоянно. Ние не вземаме пари. Имаме четири телефона, които звънят постоянно. Обаждат се и в 11 вечерта. Превърнах се в Спешна помощ.

– Каква е вашата награда?
– Наградата ми е, като ме срещат хората, да ми казват, че са се излекували, и да ми благодарят. Аз дори плащам телефонни разговори понякога, защото ми призвънкват и аз ги набирам. Подаряваме до 1000 книги всяка година. Поемам и пощенски разходи. Нашите книги не са романи – да ги прочетеш и оставиш. Те стоят на нощното шкафче. Ето че написах юбилейната, 30-а книга. Каквото има да кажа за природната медицина, съм го казал и приключвам с писането на книги за нея.

– Вярно ли е, че много лекари се допитват до вас?
– Да. Много лекари ползват книгите ми, защото в тях посочвам от какви болести можем да се предпазим и лекуваме с лечебната сила на плодовете и зеленчуците. Немалко медици предписват синтетични витамини, които могат да доведат до порок на сърцето и рак. Вместо да ти каже – изяж един грейпфрут, портокал или чушка и си решил въпроса с набавянето на витамин А. Или когато става дума за младо семейство, което иска да създаде здрава рожба. Ами кажи им с меда да смелят орехови ядки или слънчогледови семки и да ядат. 40 г им осигуряват витамин Е, който решава въпроса с добре узряла яйцеклетка и добре узрели сперматозоиди. Щом имат двете неща, ще имат и здраво бебе.

– Създадохте уникално кисело мляко с лечебни свойства. Доволни ли са хората?
– Създали сме кисело мляко, което няма аналог нито в България, нито в света. Наскоро при мен дойде един човек и искаше да ми целува ръка. Каза ми, че имал страхотни проблеми със стомаха – гастрит, колит, дисбактериоза. Сутрин и вечер изяждал по една кофичка от киселото ми мляко „Мермерски“ и вече нямал никакви проблеми. Освен това сме създали пробиотична напитка за хора от една до 101 години, която съдържа всички необходими здравословни компоненти. Тя е прекрасен продукт за спортуващи хора, за такива с отслабен имунитет и умора и за общо укрепване на организма.

Източник: bradva.bg

Advertisement:

Tags: