ЕТО КОИ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАДОВЕ СА В МЕРНИКА НА ТЕРОРИСТИТЕ ЗА НОВА ГОДИНА!

ЕТО КОИ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАДОВЕ СА В МЕРНИКА НА ТЕРОРИСТИТЕ ЗА НОВА ГОДИНА!

Advertisement:

Испанската полиция е открила видеозаписи, показващи двама предполагаеми джихадисти с оръжия, позиращи пред снимка на площад „Пуерта дел Сол” в Мадрид, предаде БТА.

„Има видеокадри на въоръжени маскирани хора пред „Пуерта дел Сол””, където мадридчани традиционно посрещат Новата година”, съобщи съдебен източник.

Видеозаписите са свързани с арестуването в сряда в Мадрид на двама испански граждани за възхвала на тероризма в интернет. При последвалите обиски били намерени пълнители за автомати АК-47 и боеприпаси, скрити в междублоково пространство в южната част на столицата.

Advertisement:

Следователите намерили също в компютър видеозаписа, в който заподозрените размахват автомат и нож на фона на черното знаме на ИДИЛ и музика, подобна на използваната във видеоклиповете на тази радикална ислямистка групировка, съобщи в. „Расон”.

Намерените улики не са достатъчни задържаните да бъдат съдени за опит за атентат на площад „Пуерта дел Сол”, но ще бъдат съдени за пропаганда или вербуване в полза на ИДИЛ или за самоиндоктриниране в социалните мрежи. Този наказателен състав е въведен в Испания през 2015 г.

Advertisement:

Източник: bradva.bg

Advertisement:

Tags: