Путин показа колко е голям! Американците не могат да повярват какво им сервира!

Путин показа колко е голям! Американците не могат да повярват какво им сервира!

Advertisement:

Владимир Путин реши да не гони дипломати на САЩ от Русия като контрамярка на последните санкции на Вашингтон срещу Москва. Това става ясно от изявление на руския президент, разпространено от пресслужбата на Кремъл.

Снощи американският президент Барак Обама обяви нови санкции срещу Русия. Част от тях са изгонването на 35 руски дипломати от САЩ, съобщава „Труд“. 

„Връщащите се в родината руски дипломати ще прекарат новогодишната ваканция сред роднини и близки – у дамо. Няма да създаваме проблеми на американските дипломати. Ние никого няма да гоним“, се казва в изявлението на Путин.

Advertisement:

Русия няма да забрани на семействата и децата на дипломатите да посетят обичайни за тях места за почивка по време на новогодишните празници. Не само това – всички деца на американски дипломати, акредитирани в Русия, са поканени край Новогодишната и Коледна елха в Кремъл, допълва Путин.

Запазвайки правото за ответни мерки, ние няма да се принизяваме до нивото на „кухненската“, безотговорната дипломация и ще предприемем по-нататъшни стъпки за възстановяване на руско-американските отношения, изхождайки от политиката, която ще провежда администрацията на президента Доналд Тръмп.

Advertisement:

„Новите неприятелски стъпки на отиващата си администрация на САЩ ние оценяваме като провокативни, насочени към по-нататъшно влошаване на руско-американските отношения“, смята Путин.

„Това противоречи на коренните интереси както на руския, така и на американския народ, и отчитайки особената отговорност на Русия и на САЩ за съхраняване на глобалната безопасност, вреди на целия комплекс международни отношения“, отбелязва руският президент.

„Жалко, че администрацията на президента Обама приключва своята дейност по такъв начин. Въпреки това аз поздравявам него и членовете на семейството му в настъпващата Нова година. Поздравявам и новоизбрания президент Тръмп и целия американски народ.
Желая на всички благополучие и процъфтяване!“, завършва изявлението на Владимир Путин.
 

Източник: bradva.bg

Advertisement:

Tags: