МВР предупреждава всички българи в навечерието на нова година! Всеки трябва да го прочете!

МВР предупреждава всички българи в навечерието на нова година! Всеки трябва да го прочете!

Advertisement:

„През 2016 г. имаме близо 680 регистрирани престъпления. Те са с 200 по-малко в сравнение с 2015 г.”, заяви в студиото на „Здравей, България” инспектор Георги Несторов – сектор „Престъпления против собствеността” към ГД „Национална полиция”.

„Разкриването на тези престъпления е изключително трудно, защото реалният извършител на измамата се намира в друго населено място, понякога на стотици километри от жертвата си. Абсолютно анонимен е човекът от другата страна на телефона. Тази година можем да се похвалим с 4-5 души, които са знакови фигури в този мрачен бизнес.

Пред държавата те се водят безработни, но е видно от начина им на живот, че са хора със средства”, добави инспектор Георги Несторов. Схемата винаги е една и съща, само сценариите са различни. А реално, изпълнителите на измамата са мулетата – хората, които отиват да вземат парите от потърпевшите.

Advertisement:

Самият извършител се крие от мулето. „Не давайте пари на непознати. Няма държавна институция, която да ви поиска пари на ръка”, съветва инспектор Георги Несторов.

Източник: bradva.bg

Advertisement:

Tags: