СВЕТЪТ ОСТАНА ГРЪМНАТ! ВИЖТЕ КАКВО Е КАЗАЛ КАПИТАНЪТ НА РУСКИЯ САМОЛЕТ ТОЧНО ПРЕДИ КАТАСТРОФАТА!

СВЕТЪТ ОСТАНА ГРЪМНАТ! ВИЖТЕ КАКВО Е КАЗАЛ КАПИТАНЪТ НА РУСКИЯ САМОЛЕТ ТОЧНО ПРЕДИ КАТАСТРОФАТА!

Advertisement:

Руското министерство на отбраната официално оповести информация, която се отличава от досегашните новини, че екипажът на Ту-154 не е успял да предаде нищо на диспечерите. Оказва се, че командирът на лайнера е произнесъл фраза, която подсказва, че на борда е започнала „особена ситуация”, предаде НТВ.

Генерал Сергей Байнетов, началник на службата за сигурност на полетите на авиацията на Въоръжените сили на РФ обяснява: „Всичко е вървяло в реда на нещата, но фразата на командира, анализът на тази фраза на командира, говори за началото на особена ситуация, за началото на развитието на такава ситуация. Все още обаче тази фраза не ни насочва към нищо конкретно”. Освен това, допълва Байнетов, радиообменът е бил изключително кратък – едва 10 секунди, пише Блиц.

Генерал Байнетов съобщава още, че броят на версиите за катастрофата се е съкратил от 15 на 7 след изучаването на данните от обективния контрол, съхранени от черните кутии. Все още обаче не може да се говори за главна версия, подчертава шефът по сигурността, цитиран от РИА Новости.

Advertisement:

”Всяко авиационно произшествие е многостранно. Не може да се говори само за 1 или 2 причини на това авиационно произшествие. Тези причини засягат и човешкия фактор, и авиационната техника и външните условия”, обяснява Байнетов.

По думите на генерала след разшифровката на първата черна кутия комисията е стигнала до извода, че на борда на Ту-154 не е имало взрив. Но версията за терористичен акт не е отхвърлена и остава в дневния ред, отбелязва Байнетов.

Advertisement:

Той също така съобщава, че до момента няма потвърдена информация за отказ или повреда на техниката, предава „Интерфакс”. Ето защо спрените засега полети с Ту-154 в бъдеще може да бъдат възобновени.

На този етап основната фаза на издирвателната операция е приключила. От водата са извадени 19 тела и бовече от 230 останки от загиналите, а също така 13 големи и почти 2000 дребни отломки от самолета

Източник: bradva.bg

Advertisement:

Tags: