ТЕЖКО НИ И ГОРКО ПРЕЗ ЯНУАРИ! НАРОДЪТ ЩЕ ИЗПЕРКА ПРИРОДАТА НИ СМАЗВА! ОТ БАН СЪОБЩИХА, ЧЕ ГРАДУСИТЕ ЩЕ

ТЕЖКО НИ И ГОРКО ПРЕЗ ЯНУАРИ! НАРОДЪТ ЩЕ ИЗПЕРКА ПРИРОДАТА НИ СМАЗВА! ОТ БАН СЪОБЩИХА, ЧЕ ГРАДУСИТЕ ЩЕ

Advertisement:

Тази година през януари се очаква средната месечна температура да бъде под нормата, която в Северна България и високите полета е между минус 2 и 1°, по Черноморието, в Горнотракийската низина и долината на р. Струма – от 1 до 3° а в планинските райони – между минус 7 и минус 3°.

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 12° и минус 7˚, а най-високите – между 10° и 15˚. Такава е прогнозата за времето за месец януари 2017 година, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която е между 30 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните райони – между 60 и 110 л/кв.м.

Месецът ще започне със слънчево време. Отначало ще е и студено, но бързо ще се затопли. Към 3-ти ще се заоблачи и ще започнат валежи, които с понижението на температурите, навсякъде ще преминат в сняг. През периода 4-7-и януари ще бъде променливо, ще има и превалявания, предимно от сняг, информира „Фокус“.

Advertisement:

Впоследствие вероятността за валежи е по-малка, но температурите ще се понижат още. 

През първите дни от второто десетдневие отново ще има условия за валежи, предимно от сняг. След слабо и краткотрайно затопляне в началото на десетдневието, температурите ще се понижават. Около 15-ти ще е сравнително студено, но валежите временно ще спрат. През втората половина от десетдневието температурите относително ще се повишат. Вероятност за валеж има около 17-ти.

Advertisement:

През третото десетдневие тенденцията е динамиката на атмосферните процеси да намалее. По-често ще преобладава облачно време, но без съществени валежи. Температурите ще останат по-ниски от обичайните. 

Източник: bradva.bg

Advertisement:

Tags: