ЛОШИ НОВИНИ! ЕТО КАКВО ЩЕ НИ ВРЪХЛЕТИ ПРЕЗ ЯНУАРИ!

ЛОШИ НОВИНИ! ЕТО КАКВО ЩЕ НИ ВРЪХЛЕТИ ПРЕЗ ЯНУАРИ!

Advertisement:

През януари най-ниските температури у нас ще бъдат между минус 12 и минус 7 градуса, а най-високите – между 10 и 15 градуса.

Това съобщи синоптикът в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН Марияна Попова, цитирана от БТА.

През тази година през януари се очаква средната месечна температура да бъде под нормата, която в Северна България и високите полета е между минус 2 и 1 градуса, по Черноморието, в Горнотракийската низина и долината на река Струма – от 1 до 3 градуса, а в планинските райони – между минус 7 и минус 3 градуса. 

Advertisement:

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която е между 30 и 60 литра на квадратен метър, а в планините и в най-южните райони – между 60 и 110 литра на квадратен метър. 

Януари ще започне със слънчево време. Отначало ще е и студено, но бързо ще се затопли. Към 3 януари ще се заоблачи и ще започнат валежи, които с понижението на температурите, навсякъде ще преминат в сняг. 

Advertisement:

През периода 4-7 януари ще бъде променливо, ще има и превалявания, предимно от сняг. Впоследствие вероятността за валежи е по-малка, но температурите ще се понижат още. 

През първите дни на второто десетдневие отново ще има условия за валежи, предимно от сняг. След слабо и краткотрайно затопляне в началото на десетдневието, температурите ще се понижават. Около 15 януари ще е сравнително студено, но валежите временно ще спрат. 

През втората половина от десетдневието температурите относително ще се повишат. Вероятност за валеж има около 17 януари. 

През третото десетдневие на януари тенденцията е динамиката на атмосферните процеси да намалее. По-често ще преобладава облачно време, но без съществени валежи. Температурите ще останат по-ниски от обичайните, прогнозира метеорологът.

Източник: bradva.bg

Advertisement:

Tags: