ПОСЛЕДНО! В касапницата край Микре е загинал шефът на фирмата превозвач!

ПОСЛЕДНО! В касапницата край Микре е загинал шефът на фирмата превозвач!

Advertisement:

Загиналият в катастрофата край Микре шофьор на автобуса Стефан Бъчваров е собственик на горнооряховската транспортна фирма „Бъчварови“.

Той лично е превозвал 39-те служители на общинската администрация в Лясковец, които отивали на коледно тържество във Вършец. Около 9.40 ч. обаче на пътя София-Варна в района на ловешкото село Микре, в автобуса, управляван от 46-годишния Стефан Бъчваров се удря челно лек автомобил „Мицубиши“, шофиран от 45-годишна жена.

Двамата водачи, както и един от пътниците в автобуса, който след удара се е преобърнал, загинаха на място. 16 души са пострадали и са приети в ловешката болница. Четирима от тях са в тежко състояние. Една от пострадалите, която е с ампутиран крайник, вече е транспортирана в неврохирургична клиника в Плевен. 

Advertisement:

Според сина на загиналия Стефан Бъчваров – Мариян Василев, автобусът е бил напълно изряден и е минал всички прегледи, а фирмата има всички лицензи, предаде БНР. 

От пресцентъра на прокуратурата пък обявиха, че причина за произшествието е навлизане на лекия автомобил в лентата за движение на автобуса.

Advertisement:

Оцелелите при тежката катастрофа, които не са пострадали, са приютени в Община Ловеч по разпореждане на кмета на града Корнелия Маринова, като им е  осигурено всичко необходимо. 

Общинарите от Лясковец са платили по 60 лв., за да пътуват за Вършец.Те си пуснали по два дни отпуск и тръгнали за веселото събитие, превърнало се в трагедия. Секретарят на кметството в с. Добри дял Грета Маринчева, също била в катастрофиралия автобус. 

„Звънях й няколко пъти, тъкмо я приемаха в спешното. Каза, че дясната й ръка е начупена на няколко места, но била най-добре от всички пострадали“, разказа кметът на Добри дял Стоян Стоянов, цитиран от „24 часа“.

По думите му, цялата група наброявала 60 души, но част от тях пътували с лични автомобили.

Източник: bradva.bg

Advertisement:

Tags: